Szavazik

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog! A Szavazik blog azon nemes célzattal jött világra, hogy segítségével a kedves olvasó, véleményét "szavazatával" kinyilváníthassa az igentisztelt blogtársadalom előtt. Természetesen itt minden egyes "szavazat" számít!

Nabucco

Friss topikok

Linkblog

2009.01.07. 21:30 Lexand

Atomot nekünk?

Főleg a gázvita kapcsán, de azon kívül is gyakran felmerül, hogyan is lehetne az energiaszükségleteinket hatékonyabban ellátni. A blogokon talán leggyakrabban az atomenergia hasznosítása merül fel, mint alternatíva. A támogatottsága erősen megoszlik, nem véletlenül. Alapvetően környezetbarát, a keletkező radioaktív hulladékok tárolása viszont részben nehézséget, részben társadalmi megosztottságot jelent. A magas beruházási költségek is riasztóak, ám azok hosszú távon bőségesen megtérülnek.

Magyarország villamosenergia termelésének közel 40 százalékát a Paksi Atomerőmű termeli meg. Azonban ez nem fog örökké tartani. A fúziós reaktorok még odébb vannak, tehát az egyik legkézenfekvőbb megoldás további fissziós reaktorok létesítése.

Ön szerint Magyarországnak szüksége van-e újabb fissziós reaktorokra?

Kérem, szavazzanak!

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarország ukrajna oroszország európa


A bejegyzés trackback címe:

https://szavazik.blog.hu/api/trackback/id/tr51864331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása