Szavazik

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog! A Szavazik blog azon nemes célzattal jött világra, hogy segítségével a kedves olvasó, véleményét "szavazatával" kinyilváníthassa az igentisztelt blogtársadalom előtt. Természetesen itt minden egyes "szavazat" számít!

Nabucco

Friss topikok

Linkblog

2009.03.17. 12:57 Lexand

Kmk pályázat?! :)

Kicsit zöld, kicsit savanyú, de az enyém, ha büszke nagyon nem is lehetek rá. Igaz nem is tegnap készült, mindenesetre ma debütál a világ előtt a kmk hatására. Nem gondoltam volna, hogy még valamire jó lesz, de néha érnek meglepetések. Szóval mi is ez? Klasszikus, egyszerűsített aknakereső, némi nyelvi zavarral, minimalista bomba ábrázolással. Csak óvatosan, az első kattintás is lehet halálos! :)

Gyengébb képzelőerővel megáldott játékosok kedvéért a "..." a bomba, ugyanis a blog.hu-n nem fért ki teljes terjedelmével eme csodálatos játék. Aki mindezek után jobb minőségben is kipróbálná, kattintson!

Jó játékot! ;-)

 

4 komment


2009.03.10. 09:45 Lexand

Ön vallásos-e?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!

A következő téma egy kissé kényes, hiszen a más-más nézeteket vallók közötti megértés sokszor hiányzik. Nem is szeretném ezt túlságosan feszegetni, jobb a békesség. Mindenki abban hisz, illetve nem hisz amiben csak akar, és ez talán így is van rendjén.

A dobogó

Szerencsére a jónépnek számos vallás áll rendelkezésre, válogatni lehet bőven. Ha minden igaz a legtöbben keresztények, azon belül pedig a római katolikus egyház tudhatja maga mellett a legtöbb hívet. Emellett az iszlám és a hinduizmus is nagy népszerűségnek örvend, ebben a sorrendben. Habár a dobogón nincs több hely, de nem szabad megfeletkezni sem a buddhizmusról, sem a többi vallásról, ugyanis a méret nem minden.

De ma nem is ez a lényeg, hanem a vallásosság maga.

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!

 

Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

Szólj hozzá!

Címkék: vallás


2009.02.07. 07:24 Lexand

Ön hisz-e az idegen civilizációkban?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!

Éppen a napokban ünnepli negyvennyolc és feledik (:-)) születésnapját David William Duchovny (Fox William Mulder), az X-akták sztárja. Annak idején Gillian Leigh Anderson-nal (Dana Catherine Scully) együtt FBI ügynököket alakítottak és 9 évadon keresztül a legkomplexebb paranormális jelenségekkel is sikeresen megbirkóztak.

Ennek apropóján miről is szólhatna e szavazás, mint sem az idegenekről. A Science fiction témájú sorozatok felvonultatnak szép és kevésbbé szép, már-már csúnyácska idegeneket. Sajnálatos és számomra érthetetlen módon az utóbbiból van több. :-)

Mindenesetre az idegen civilizációk létét ez idáig sem bizonyítani, sem cáfolni nem sikerült. Egy szavazást minden bizonnyal mégis megér az érdekes téma. Sokan hisznek benne, sokan nem, néhányan állítják, ők bizony láttak, sőt találkoztak már földönkívüli lényekkel. Hogy mi az igazság valójában azt talán senki nem tudja, vagy mégis? Ön mit gondol erről?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!

 

The truth is out there.

Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat idegenek


2009.01.07. 21:30 Lexand

Atomot nekünk?

Főleg a gázvita kapcsán, de azon kívül is gyakran felmerül, hogyan is lehetne az energiaszükségleteinket hatékonyabban ellátni. A blogokon talán leggyakrabban az atomenergia hasznosítása merül fel, mint alternatíva. A támogatottsága erősen megoszlik, nem véletlenül. Alapvetően környezetbarát, a keletkező radioaktív hulladékok tárolása viszont részben nehézséget, részben társadalmi megosztottságot jelent. A magas beruházási költségek is riasztóak, ám azok hosszú távon bőségesen megtérülnek.

Magyarország villamosenergia termelésének közel 40 százalékát a Paksi Atomerőmű termeli meg. Azonban ez nem fog örökké tartani. A fúziós reaktorok még odébb vannak, tehát az egyik legkézenfekvőbb megoldás további fissziós reaktorok létesítése.

Ön szerint Magyarországnak szüksége van-e újabb fissziós reaktorokra?

Kérem, szavazzanak!

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarország ukrajna oroszország európa


2009.01.07. 07:00 Lexand

Nabucco

Gáz van, nincs gáz.

Nem újdonság, hogy az orosz-ukrán gázvita újra itt van a nyakunkon, mint ahogy azt már meg is említettem néhány napja. Egyébként azóta másról szinte nem is szól a média, persze jogosan, de nincs ok az aggodalomra, ugyanis a médiabérencek élete továbbra is nyomon követhető a bulvár szekcióban.

Gáz van, nincs gáz.

Másfelől azért sem kell annyira megijedni, mert a gáztartalékok jó eséllyel kitartanának a tél végéig, mármint ami a lakosságot illeti.

Öröm az ürömben:

Sőt talán végre észhez tér Európa és végre picit felgyorsítják a Nabucco gázvezeték építését, ezzel is csökkentve az orosz gázfüggőséget. Persze nem csak ezt, hanem úgy egyáltalán a gázfüggőséget is csökkenteni kellene. De ennek a megtárgyalására csak a következő szavazáson kerül sor.

Nabucco

Visszatérve a Nabucco gázvezetékre, azért jól látszik, hogy szükség lenne rá. Egyrészt azért, mert jó lenne olyan alternatíva amely megkerüli egyik kedvenc szomszédunkat és a régi jóbarátot. Másrészt azért, mert a gázfüggőség egyik pillanatról a másikra nem fog megszűnni, még akkor se, ha mindenki azonnal el kezd törekedni rá, pláne akkor, ha nem teszünk ellene semmit. Jó lenne azt látni, hogy legalább a Déli Áramlattal lépést tartana a Nabucco. Olyan ez, mintha haladna is, meg nem is. Jó, értem én, hogy a komplexitása némileg túl mutat egy legóház összerakásán. Szinte minden kapcsolódó kérdés, feladat kényes. Mind az útvonal, mind a diplomácia. A gázbeszerzés forrásai. Az érdekellentétek. És minden. De azért mindez stratégiailag sem egy legóház. Sokkal komolyabb annál. Az energia hatalom, ennél fogva nem csupán lakossági kérdés. És mint ilyen megkívánja a gondos, pontos tervezést, kivitelezést, partnerválasztást, viszont a totojázást egyenesen kizárja. El kell dönteni végre, hogy kell-e ez nekünk vagy sem. És ha kell, akkor bizony csináljuk. És véleményem szerint, ez esetben a cél bizony szentesíti az eszközt. De ha nem kell, az se nagy baj, csak orvosoljuk a problémát.

Lehet, csak én érzem azt, hogy nem teszünk (Európa) meg minden tőlünk telhetőt, de én elég sok kérdésben ezt látom. (A többit is ki fogom fejteni.) De az is lehet, hogy csak én pörgök nagyon. Mindenesetre nem ismerem pontosan, hogy ki milyen potenciával rendelkezik, még csak annyira sem, amennyire lehetőségem lenne, de ez talán idővel alakul.

Akárhogy is, az én véleményem irreleváns.

Lényeg a lényeg, a kérdés a következő:

Ön szerint szükség van-e a Nabucco gázvezetékre?

 

És ettől függetlenül:

Ön szerint mikor készül el a Nabucco gázvezeték?

 

Kérem, szavazzanak!

Ez a véleményem, köszönöm a szót!

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarország ukrajna oroszország európa unió földgáz


2009.01.03. 07:00 Lexand

Ukrán-orosz gázvita, orosz gázfüggőség

Egyre gyakrabban kerül előtérbe az, hogy az Oroszországtól való gázfüggőséget jó lenne némileg csökkenteni. Minden gázáremelésnél, és újabban az ukrán-orosz gázvita kapcsán is előjön, hogy jó-jó szeretjük mi az oroszokat, pláne az ukránokat, de a kiszolgáltatottságot már kevésbé.

Az ukrán-orosz "gázkapcsolat"

Az ukránoknál nem ez volt az első eset, hogy bevágták a durcát, sőt az oroszok sem először nyúltak az energiamonopóliumukat megtestesítő gázcsaphoz (2006). Pedig Ukrajna a földgázt eddig inkább a két szép szeméért kapta, mintsem pénzért. Mint egy tipikus barátnő. :D Hiszen a mostani emelés után is csak 250 dollárt kellett volna fizetniük azért az 1000 köbméter földgázért, amiért mi jóval többet fizetünk. Hogy pontosan mennyit is azt nem tudom, talán majd valaki felvilágosít. A mai hírekben olvastam 418 és 480 dolláros árról is. De mivel már szeptemberben is 460 dollárról 500 dollárra való emelésről volt szó, a 480 dollár közelebb lehet az igazsághoz. Mi ebből a tanulság? Nem az, hogy nekünk nincsen két szép szemünk, hanem, hogy már az ukránoknak sincs. :D Persze az ukránok viselkedése (Ha maradunk a hasonlatoknál, akkor ’hiszti’ :D) is teljesen érthető, nincs ezzel probléma. Ki akar többet fizetni…

Alternatíva

Az orosz földgáztól való függés csökkentésére többek között az Európai Unió által is támogatott Nabucco vezeték jelenthetne megoldást. De egyrészt odébb van az még, hogy elkészüljön. Konkrétan egészen 2012-ig kell még várni, ha minden jól megy, és addig még elég sokat kell aludni. Másrészt pedig az oroszok sem buták, de nem ám. Hogy ne legyen ilyen egyszerű a helyzet, a Nabucco-nak van méltó vetélytársa, sőt nem is egy, hanem rögtön kettő. Az egyik nem más, mint a Gazprom Kék Áramlat nevű vezetéke, vagyis inkább annak meghosszabbítása, sőt annak terve. Habár személy szerint én ezt is Barátság vezetéknek nevezném, de ez se rossz. :D A másik pedig a Déli Áramlat gázvezeték. 2008. február 28-án a Déli Áramlat magyarországi szakaszának megépítéséről szóló megállapodás meg is született, méghozzá a Kreml-ben, úgyhogy ebből már nem maradunk ki, legalábbis nagyon úgy fest. Ez ugyan az orosz gázfüggőséget nem csökkenti, de legalább az ukrán problémát elkerüli.

Egyébként az nem baj, ha minél több vezeték megy rajtunk keresztül, csak ne menjen az orosz függőség csökkentésének rovására. Mindenesetre a Nabucco-ra, valamint a stratégia gáztározókra szükség van ehhez.

(A szavazás ma pihen, igény esetén persze szívesen beszerkesztek egyet. Lehet szavazni a többire. :D)

Források:

Ukrajna csökkenti a magyarországi gázszállítást

Az EU közvetít az ukrán-orosz gázvitában

Nabucco (gázvezeték)

Nabucco Pipeline

Kék Áramlat

Blue Stream

South Stream

A gázvita elsodorta az ukrán kormányt

Itt a gázháború, mi lesz így velünk?

Magyar-orosz gázvezeték megállapodás – a megállapodás hiteles magyar nyelvű szövege
 

1 komment

Címkék: politika magyarország ukrajna parlament oroszország földgáz


2009.01.01. 16:15 Lexand

Milyen legyen a magyar 1 eurós érme? (A csoport)

Milyen legyen a magyar 1 eurós érme? (A csoport)
 
Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!
 
előző eurós napirendi ponthoz kapcsolódóan, azzal a ténnyel szembeszállva, hogy az euró bevezetésének dátuma még csak nehezen megjósolható, a Szavazik blog máris előterjeszti a magyar euró érmék "látványtervét". :-D
 
A mai napon ugyanis az 1 eurós hátlapjának kinézetének meghatározása a feladat. Illetve annak első felvonása, ugyanis ezen a szavazáson csupán 10 lehetséges alternatíva áll rendelkezésre. A legtöbb szavazatot kapó "tervek" :-D a döntőbe jutnak.

A következő elődöntőbe természetesen bárki nevezhet jelölteket.
 
Lássuk a felhozatalt:

(A meglehetősen gyenge kivitelezés miatt az ábrák felett az érméken szereplő személyek és épületek (és egyéb) is megnevezésre kerülnek. :-) )

1. Hősök tere

 

2. Gyurcsány Ferenc

 

3. Kőröshegyi völgyhíd

 

4. Megyeri híd

 

5. Orbán Viktor

 

6. Medgyessy Péter

 

7. Sólyom László

 

8. Országház

 

9. Szent Korona

 

10. Széchenyi lánchíd

 

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!

Ön szerint milyen legyen a magyar 1 eurós érme?

 

Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

(Eredetileg január 15-re időzítettem a bejegyzést, de az index mai cikke miatt inkább ma aktuális, úgyhogy ezen sürgősen változtattam. Az ábrákért még egyszer elnézést kérek. :D )

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarország euró parlament unió eurózóna


2009.01.01. 07:00 Lexand

Ön szerint indokolt volt-e a Kőröshegyi völgyhíd megépítése?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!

A Kőröshegyi völgyhíd minden kétséget kizáróan látványos egy építmény. Műszakilag szintén nem utolsó.

2007 augusztusától gyönyörködhetünk országunk leghosszabb hídjában. Hossza egészen pontosan 1872 méter, legmagasabb pontja mintegy 88 méter magas. A látvány, háttérben a Balatonnal lenyűgöző. A bámészkodásra késztető inger már-már leküzdhetetlen, sofőrként azonban mégsem ajánlott. :-)

A viadukt 3 éven át készült, azonban az építkezés költségei igen magasra rúgtak. Az ország büszkesége több mint 40 milliárd forintot emésztett fel. A Zamárdi és Balatonszárszó közötti szakasz kétségtelenül sok vitát váltott ki ezáltal, az Állami Számvevőszék szerint is felesleges pénzkidobás volt.

A panoráma lenyűgöző, de vajon megérte-e?

Források:

Völgyhíd.hu

hu.wikipedia.org - Kőröshegyi völgyhíd

Nincs felelőse a kőröshegyi völgyhíd beruházásnak

ÁSZ-vizsgálat: pénzkidobás volt a Kőröshegyi völgyhíd

A kőröshegyi völgyhíd műszaki szemmel

A megújuló M7-es autópálya hivatalos honlapja

M7 - Kőröshegyi Völgyhíd

Nem volt szükség a kőröshegyi völgyhídra

 

Hogy ez a beruházás a pazarlás iskolapéldája-e, vagy sem, mondják meg önök!

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!

Ön szerint indokolt volt-e a Kőröshegyi völgyhíd megépítése?

 

Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

Szólj hozzá!

Címkék: politika közlekedés magyarország autópálya


2008.12.29. 07:00 Lexand

Ön elítéli-e a petárdázókat?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!

Mint minden évben, idén is elkezdődött a petárdaszezon. A felkészültebbek már november végén embertársaik idegeire mennek, habár ezen szorgalmas emberek száma évről-évre mintha csökkenést mutatna.

Egyes tűzijátékok engedélyezettek, mások nem. A csak december 31-én 18 órától másnap 6 óráig használható tűzijátékok december 28-ától kaphatóak. Természetesen a fel nem használt termékeket idén is vissza kell vinni, mindezt január 5-éig tehetik meg a kedves blogtársak.

A petárdázás hiába tilos, igen közkedvelt. Hogy a kedves áruhitelből élő jóemberek invesztálás helyett, miért nem veszik fel inkább kedvenc petárdájuk hangját az újonnan vásárolt iPhone-jukkal, az rejtély. Pedig világít is, dobálni is lehet, még csak meg se kell gyújtani, de akár meg is lehet. Headset-tel még csak nem is zavarna senkit, sőt nem is veszélyes annyira. :-D

A szabályozás olyan amilyen, habár a helyzet szerény véleményem szerint érzékelhetően javult, tehát akár jónak is mondható, de ez már egy másik szavazás lenne.

Források:

Már kaphatók a kis tűzijátékok

Idén is tilos petárdázni

A petárdázás primitív, jogosan tiltott eszköz mások bosszantására, vagy alaptalanul tiltott, jó szórakozás? Én nem tudom, döntsenek önök!

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!

Ön elítéli-e a petárdázókat?

 

Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

 

Cudarvilag javaslatára a bejegyzés egy új szavazással bővült. Talán páran még járnak erre. :-) (2008. december 30.)

 

93 komment

Címkék: politika magyarország


2008.12.27. 09:30 Lexand

Ön szerint megfelelő-e a magyar parlamenti képviselők létszáma?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!

A parlamenti képviselők létszámának csökkentése az elmúlt években számtalanszor felmerült, ennek ellenére soha nem lett belőle semmi.

A létszám jelenleg 386 fő.

Kedves olvasó, ön mit gondol erről? Kérem, ossza meg véleményét!

2001 - Orbán csökkentené a parlament létszámát:
http://www.origo.hu/itthon/20010801orban.html

2005 - Az SZDSZ a parlament létszámának csökkentéséről:
http://hvg.hu/itthon.parlament/20050614parlamentszdsz.aspx

Látszatigyekezet a kisebb parlament felé:
http://index.hu/politika/belfold/kisparl4660/

2006
http://www.nfgm.gov.hu/print/feladataink/nfgm_archiv/javaslatok/nem_szereplo_javaslatok/appar.html

2008 - Többszázezer forint után nem adóznak a képviselők Magyarországon:
http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=307278

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!

Ön szerint megfelelő-e a magyar parlamenti képviselők létszáma?

 

Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

Szólj hozzá!

Címkék: politika magyarország parlament


2008.12.22. 18:20 Lexand

Ön elítéli-e a bliccelést a tömegközlekedésben?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!

 
A tömegközlekedés egyik természetes velejárója a bliccelő utasok felbukkanása. A bliccelők között többek között találni anyagilag hátrányos helyzetű, szükségből, vagy kváziszükségből trükköző blogtársakat, de összefuthatunk olyanokkal is, akikre ennek éppen az ellenkezője igaz.
 
Valószínűsítem, hogy az előbbi táborhoz tartozó, vagy ahhoz közeli populáció a nagyobb, akárhogy is, tekintsünk ettől el. Egy absztrakciós szinttel feljebbről szemlélve a helyzetet, egyértelmű, hogy a tömegközlekedési vállalatok szolgáltatnak, ahogy szolgáltatnak, de a feltételek mindenki számára ismertek, tehát a szolgáltatás minősége nem lehet kifogás a fizetés ellen. Ha tetszik hanem, el lehet a feltételeket fogadni, vagy az utazási szükségleteket ki lehet más módon elégíteni. Ellenszolgáltatás hiányában néhány kivételtől eltekintve bliccelésről beszélhetünk, amely nem más, mint egyfajta lopás.
 
És ezzel a magatartással első körben az utazóközönség tisztességesen eljáró hányada kerül hátrányos helyzetbe. Állandó ellenőrzések, szigorítások.
 
A BKV gőzerővel próbálja visszaszorítani a nem fizető utasokat, az ellenőrök az utóbbi időszakban mintha osztódással szaporodnának, sőt a MÁV mintájára egyes állomások elkerítésére is sor került. A kár egyes források szerint évi 6 milliárd forintra rúg, csak a BKV-nál.
 
Nyilvánvalóan senkinek sem könnyű, mindenkinek megvannak a saját maga gondjai, de vajon ez ön szerint feljogosítja-e embertársainkat a lopásra?
 


Némi adalék:
 
BKV: kizárják a bliccelőket a végállomásokról:
http://www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=25624
 
Hétfőtől a Móriczon is bliccelőket keres a BKV:
http://www.hirszerzo.hu/cikk.hetfotol_a_moriczon_is_blicceloket_keres_a_bkv.86296.html
 
MÁV-Start: Folytatódik a bliccelők elleni harc:
http://app2.mfor.hu/cikkek/41965.html
 
Ombudsman: "nem tisztességes", hogy a BKV a bliccelőket zaklatja egy év után is:
http://www.168ora.hu/cikk.php?cikk=26850
 
A MÁV is behajtja a bliccelők adósságát:
http://www2.privatbankar.hu/html/cikk/friss.php?hir=60879
 
Folytatódik a bliccelők elleni harc:
http://www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=1479d7ceb9b4fa
 
MÁV: kapukkal a bliccelők ellen:
http://www.gyvonline.hu/comment.php?comment.news.710
 
Útszéli viccelődéssel a bliccelők ellen?:
http://www.mno.hu/portal/539611

 

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!


Ön elítéli-e a bliccelést a tömegközlekedésben?


Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés bkv máv volán


2008.12.21. 17:22 Lexand

Ön szerint Magyarország mikor csatlakozik az eurózónához?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!
 
Az Európai Unió egyes országaiban az euró készpénzként 2002 óta, elszámolási pénzként már 1999 óta használatos. Az európai közös fizetőeszköz ötlete azonban még ennél is távolabbra nyúlik vissza az időben.
 
Az eurózónához jelenleg tartozó országok:
 
Ausztria
Belgium
Ciprus
Finnország
Franciaország
Görögország
Hollandia
Írország
Luxemburg
Málta
Németország
Olaszország
Portugália
Spanyolország
Szlovénia
 
Ezeken kívül szintén az euró használatos a következő európai országokban:
 
Monaco
San Marino
Vatikán
Andorra
Montenegró
Koszovó
 
Továbbá euróval Európán kívül is lehet fizetni néhány területen, ilyenek például az európai anyaországhoz tartozó egyes nem európai területek, mint például Francia Guyana, Kanári szigetek, Madeira, vagy a Holland Antillák.
 
Szlovákia 2009. január 1-én szintén bevezeti az eurót.
 
 
Az euró előszobájának is nevezett ERM II (Európai Árfolyam Mechanizmus - European Exchange Rate Mechanism) árfolyamrendszernek jelenleg Magyarország nem tagja, ám Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint akár már 2009-ben csatlakozhatunk. Az ERM II árfolyamrendszerben legalább két évet kell eltöltenünk az euró bevezetéséhez, és ez idő alatt a forintnak egy meghatározott sávon belül kell maradnia.
 
Az euró bevezetéséhez azonban teljesíteni kell az úgynevezett maastrichti konvergenciakritériumokat is:
 
Jelenleg nincs megjelölve céldátum az euró bevezetését illetően, habár a kormány korábbi jelentései szerint a 2007-2008-as bevezetés sem tűnt lehetetlennek.
 
 
Egyéb források:
 
Euró:
 
 
 
Euró bevezetése: céldátum nincs, menetrend van:
 
Magyar forgatókönyv: nem kizárt jövőre az ERM-II.:
 
Gyurcsány a Financial Timesnak: 2010-ig csatlakozni lehet az ERM-II.-höz:
 
Szlovákia bevezetheti az eurót:
 
Euró - új fejezet nyílhat a történetben:
 
 
 
Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!
 
Ön szerint Magyarország mikor csatlakozik az eurózónához?
 
 
 
Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország euró unió eurózóna


2008.12.20. 14:28 Lexand

Ön egyetért-e a VDSZSZ követeléseivel?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!
 
December 14-én nulla órától ismét sztrájkba kezdtek a vasutasok. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) továbbra is kitart korábbi követelései mellett, sőt tovább bővítette a listát.
 
A VDSZSZ követelései a következőek:
1. Fejenként 250.000 forintos egyszeri juttatás a MÁV Cargo privatizációjából.
2. 10 százalékos többlet béremelés a MÁV-ból kiszervezett leányvállalatok dolgozói számára.
+1. Az új menetrend visszavonása.
 
Politikai támadásokra hivatkozva Gaskó István a VDSZSZ elnöke kijelentette, hogy a vasutassztrájk a korábbi ígéretektől eltérően karácsonykor is folytatódhat.
 
 
Egyéb információk:
 
A MÁV Zrt. oldala:
 
Információk az induló vonatokról a MÁV-Start Zrt. oldalain:
 
Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének oldalai:
 
Megkezdődött a vasutassztrájk:
 
Országszerte megbénult a vasúti közlekedés, percről percre:
 
MÁV: törvénytelen a VDSZSZ követelése:
 
Karácsonykor is folytathatják a sztrájkot a vasutasok:
 
Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!
 

Ön egyetért-e a VDSZSZ követeléseivel?

 
Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

 

1 komment

Címkék: politika közlekedés máv sztrájk vdszsz


2008.12.19. 15:52 Lexand

Vajon mikor kerül sor a budapesti 4-es metró első szakaszának átadására?

Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog!
 
A döntéshez elengedhetetlen a megfelelő tájékozódás. Ebben próbál segíteni az alábbi pár sor.
 
A 4-es metró első szakaszának tervezett nyomvonala a következő:
 
Kelenföldi pályaudvar
Tétényi út
Bocskai út
Móricz Zs. körtér
Szent Gellért tér
Fővám tér
Kálvin tér
Rákóczi tér
Népszínház utca
Keleti pályaudvar
 
A beígért átadási időpontok meglehetősen dinamikusan váltják egymást, ezért a tényleges időpontot meghatározni meglehetősen nehéz feladat. A tervezett átadási időpont jelenleg 2011.
 
A felelősségteljes szavazáshoz számos forrás áll rendelkezésre, a teljesség igénye nélkül megemlítenék néhányat:
 
A 4-es metró hivatalos oldala:
A magyar nyelvű Wikipedia 4-es metróról szóló szócikke:
 
A fúrópajzsokról:
 
Szabálytalanul fizettek ki metrópénzeket:
Késik a Gellért téri metróállomás építése:
„Nincs veszélyben a 4-es metró 2011-es átadása”:
Felülvizsgálják a 4-es metró ütemtervét:
A 4-es metró további csúszását jósolja a fővárosi ellenzék:
Felmondott a 4-es metró független mérnöke:
 
 
Tisztelt olvasóközönség, tisztelt blog, kérem, szavazzanak!
 
Vajon mikor kerül sor a budapesti 4-es metró első szakaszának átadására?
 
 
Ez a véleményem. Köszönöm a szót!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest politika közlekedés bkv